Mikä on SLS?

Muovin lasersintraus (SLS) on yksi kolmesta Proto Labsin materiaalia lisäävistä tekniikoista. SLS-prosessissa CO2-laser piirtää kuumennettua kestomuovipulveripetiä kevyesti sintraten pulveria kiinteään muotoon. Jokaisen kerroksen jälkeen levitetään tuore pulverikerros ja prosessi toistuu uudelleen. SLS-tekniikka käyttää teknisiä muoveja lähellä olevaa polyamidipohjaista pulveria tarjoten parempia mekaanisia ominaisuuksia ja tarkkuutta, mutta pinnanlaatu on karhea ja tarkat yksityiskohdat puuttuvat. SLS tarjoaa suuren rakennusalueen, jossa voidaan tuottaa erittäin monimutkaisia ja kestäviä prototyyppejä.

Tekninen kuvaus

Koko

Materiaalia lisäävillä valmistustekniikoillamme voimme toimittaa hyvin pieniä ja tarkkoja osia sekä suuria osia tarkoilla yksityiskohdilla. Lasersintrattujen osien maksimikoko on 700 x 380 x 580mm.

Resoluutio

SLS osat tarjotaan yhdessä laatutasossa. Useimmissa materiaaleissa kerrospaksuus on 0.10-0.15 mm, pienimmät yksityiskohdat 0.76 mm.

Toleranssit

Hyvin suunnitellun osan tyypilliset toleranssit ovat ±0.25mm tai ±0.0015mm/mm, kumpi on suurempi.

Materiaalit

Tarjoamme useita materiaalivaihtoehtoja kolmesta eri materiaalia lisäävästä valmistustekniikastamme, joita päivitetään jatkuvasti prototyyppien ja master-mallien valmistuksen tarpeiden mukaisesti. Materiaalimme tarjoavat monia erilaisia ominaisuuksia: tarkkuus, väri, jäykkyys ja tuntuma, kesto ja iskunkestävyys, lämmönkestävyys ja vesitiiviys. Kaksi lasersintrauksen nylon-materiaalia tarjotaan eri tason jäykkyydellä ja sitkeydellä.

Pintaviimeistelyt

Proto Labsin valmistamille osille tarjoamme viisi erilaista viimeistelyä, jotka pääasiassa ovat suunnattuja stereolitografiaan (SL). SLS-osille teemme normaalin raekuulapuhalluksen pulverin poistamiseksi, joka jättää yhdenmukaisen pintatekstuurin.

Laitteisto

Lasersintrauksessa käyttämillämme EOS P1xx, P3xx ja P7xx -koneilla on suuri rakennusnopeus. Koneet tuottavat luotettavasti laadukkaita osia.