Mikä on Stereolitografia?

Stereolitografiassa (SL) pieneen pisteeseen fokusoitu ultraviolettilaser piirtää valokovettuvan hartsin pintaa. Niissä pisteissä joiden yli laser liikkuu, muuttuu nestemäinen hartsi kiinteäksi. Tämä toistetaan useina ohuina kaksiulotteisina kerroksina, jotka yhdessä muodostavat kolmiulotteisia osia. SL tarjoaa laajimman materiaalivalikoiman, parhaan tarkkuuden ja tasaisimman pinnanlaadun. Se toimii loistavasti erittäin pienille osille ja vaikeatkin geometriat on mahdollista valmistaa tuotekehityksen prototyyppivaiheessa.

Tekninen kuvaus

Koko

3D-tulostustekniikoilla pystymme toimittamaan prototyyppejä, äärimmäistä toleranssia vaativista pienistä osista, isoihin yksityiskohtaisiin osiin. Stereolitografialla tuotettujen osien enimmäiskoot ovat jopa 736 x 635 x 533mm. Suomessa olevien laitteiden koot ovat 350 x 350 x 350mm.

Tarkkuuus

Stereolitografia soveltuu erityisen hyvin korkealaatuisten, tarkkojen mekaniikkaosien valmistukseen. Palvelu tarjotaan kahdessa laatutasossa:

Normaali tarkkuus: Kerrospaksuus 0,1 mm, pienimmät yksityiskohdat 0,25 mm.
HD tarkkuus: Kerrospaksuus 0,05 mm, pienimmät yksityiskohdat 0,1 mm.

Toleranssit

Tyypillisesti toleranssit välillä ±0.05 mm – ±0,1 mm.

Materiaalit

Tarjoamme useita materiaalivaihtoehtoja, joita päivitetään jatkuvasti prototyyppien ja master-mallien valmistuksen tarpeiden mukaisesti. Materiaalimme tarjoavat monia erilaisia ominaisuuksia: tarkkuus, väri ja kirkkaus, jäykkyys ja tuntuma, kesto ja iskunkestävyys.

  • Kirkas transparentti joka saadaan läpinäkyväksi lakkaamalla
  • ABS-tyyppinen sitkeä
  • Polypropyleeni-tyyppinen

Stereolitografiassa tarjoamme kolme standardiviimeistelyä:

1. Viimeistelemätön
2. Bulkki-viimeistely – jolloin tuetut pinnat hiotaan tukiulokkeiden poistamiseksi.
3. Vakioviimeistely – jolloin tuetut pinnat hiotaan ja puhalletaan hienosti yhtenäisen ulkomuodon saamiseksi. Huomioi, että kerrokset ovat edelleen näkyvissä.
Lisäksi tarjoamme mielellämme asiakaskohtaista viimeistelyä jolloin messu- ja näyttelymallit saadaan lopputuotteen näköisiksi.