Mikä on DMLS?

Metallin lasersintraus (DMLS) on yksi neljästä materiaalia lisäävästä valmistustekniikasta joita tarjoamme asiakkaillemme. Metallin lasersintrauksessa käytetään laseria, joka piirtää metallipulverin pintaan. Niissä pisteissä joiden yli laser liikkuu, muuttuu pulveri kiinteäksi. Jokaisen kerroksen jälkeen, kone levittää pinnalle uuden kerroksen pulveria ja tämä toistetaan kerros-kerrokselta, kunnes metalliosan valmistus on suoritettu.

Metallin lasersintrauksessa voidaan käyttää monia metalliseoksia ja toiminnalliset prototyypit voidaan valmistaa samasta materiaalista kuin tuotantokomponentit. Koska 3D-tulostetut osat valmistetaan kerros-kerrokselta, se mahdollistaa sisäisten käytävien ja muiden erityisten ominaisuuksien suunnittelun, jolloin valu- tai koneistusprosessia ei voida käyttää. Metallin lasersintrauksella voidaan tuottaa toiminnallisia sekä vahvoja metalliosia helposti ja nopeasti. Kun tarvitaan suurempia valmistuseriä, voidaan siirtyä metallin ruiskuvaluun.

Tekninen kuvaus

Koko

Materiaalia lisäävillä valmistustekniikoilla, voimme toimittaa hyvin pieniä osia äärimmäisillä toleransseilla aina suuriin osiin tarkoilla kuvioinneilla. Lasersintrattujen metalliosien maksimikoko:

  • Normaalilla tarkkuudella 250 mm x 250 mm x 325 mm.

Tarkkuus

Lasersintrattuja metalliosia tarjotaan yhdessä tarkkuudessa: kerrospaksuus on 0.03 mm, pienimpien yksityiskohtien ollessa 0.38 mm useimmilla materiaaleilla.

Toleranssit

Tyypillisesti hyvin suunitelluissa osissa toleranssien odotetaan olevan ±0.1 tai ±0.1% (kumpi suurempi).

Materiaalit

Tarjoamme useita materiaalivaihtoehtoja, joita päivitetään jatkuvasti prototyyppien ja master-mallien valmistuksen tarpeiden mukaisesti. Prototyyppien valmistusta metallin lasersintrauksella tarjotaan kolmella eri materiaalilla:

  • Alumiini
  • Maraging-teräs
  • Titaani

Pintaviimeistelyt

Koska metallin lasersintrauksessa käytetään metallijauhetta, osien pintastruktuuri on hieman karhea. Oletettu karheusarvio on suuruusluokkaa 200-400 µin Ra, riippuen materiaalista ja tulostustarkkuudesta. Asiakkaan pyynnöstä pinnat voidaan koneistaa tai korkeakiillottaa.

Lisävaihtoehdot

Vakioviimeistelyn lisäksi tarjoamme muita palveluita, kuten käsin kiillotuksen. Asiakkaan pyynnöstä voimme ottaa käyttöön myös muita lisävaihtoehtoja. Kun tarvitaan tarkempia toleransseja, voimme tarjota vaihtoehtoisia koneistuksia, kuten porausta, urien tekoa, jyrsintää ja kalvennusta.

Laitteisto

Kumppanimme Proto Labs käyttää useita eri materiaalia lisääviä koneita, jotka mahdollistavat suurien ja tarkkojen osien valmistuksen sekä nopeat valmistusajat. Metallin lasersintrauksessa käytetään sekä EOS että 3D Systemsin tekniikkaa. Molemmissa on laaja valmistusala ja niissä voidaan käyttää materiaalina titaania sekä alumiinia.